Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!

Έχετε επισκεφτεί ποτέ  το  χωριό   Χρυσοπηγή;


Τι σας αρέσει ή τι δεν σας αρέσει στο  χωριό; 

Γράψτε  μας  τη  γνώμη  σας  πιο  Κάτω!


Mοιραστείτε στα σχόλια  τις δικές  σας ιδέες  σχετικά  με το θέμα!

13 σχόλια:

  1. Η χρυσοπηγή είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό, με καλό κλίμα και άφθωνο Κρύο νερό. Είναι πολύ ωραία εκεί, κυρίως για καλοκαίρι, δεν διαθέτει όμως καμία απολύτως υποδομή για χωρικούς και επισκέπτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ΕΧΕΙ ΑΦΘΟΝΑ ΝΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ!
    ΤΑ ΝΕΡΑ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι προφανες πως το χωριο αυτο υστερει σε ξενωνες φιλοξενιας επισκεπτων..βεβαια παρεχει στον καθενα μας τη δυνατοτητα να ερθει σε επαφη με τη φυση,,να θαυμασει τη φυσικη ομορφια και το τρεχουμενο νερο αυτου του τοπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το σχόλιό σας. Πράγματι, παρά το φιλόξενο πνεύμα των κατοίκων του χωριού μας, λείπουν οι ξενώνες. Όμως, κατά τους θερινούς μήνες, παραμένει πρώτος τόπος προορισμού πολλών επισκεπτών επειδή η απόσταση από την Πάτρα είναι μόλις 40χμ. Παρ΄όλα αυτά είναι ενθαρρυντικό που η έλλειψη ξενώνα έχει προβληματίσει τη νεολαία μας. Δυστυχώς, πολλά χωριά στερούνται ξενώνα και γι' αυτό δεν υπάρχει αξιόλογη τουριστική κίνηση στη περιοχή μας.

      Διαγραφή
  4. Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΠΟΔΑΡΙΤΙΣΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ Η' ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ.ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ,ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ,ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΤΟΥΛΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΦΟΡΕΣ,.ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΥΤΗΣ..ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΞΙΔΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το σχόλιό σας. Από το Μοναστήρι αυτό έχουν περάσει πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι επισκέπτες. Είναι το δεύτερο "σπίτι" όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Η παράδοση αναφέρει, ότι τα υλικά τα κουβάλησαν πολλοί κάτοικοι μαζί με τους μοναχούς ή δόκιμους, με ζώα από μεγάλες αποστάσεις δια μέσου της παραποτάμιας οδού. Πράγματι είναι άξιον απορίας πως έκτισαν αυτή τη τεράστια οικοδομή την εποχή που δεν υπήρχαν τα σημερινά μέσα οικοδομής!

      Διαγραφή
  5. Η χρυσοπηγή είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό, με ξεστούς και φιλόξενους κατοίκους, με καλό κλίμα και άφθωνο φυσικό νερό, ΚΑΙ σκεφτόμαστε να το κάνουμε ακόμα πιο Όμορφο με τις δράσεις και παρεμβάσεις μας!

    "Τη φωτιά της δημιουργίας την συντηρούν οι ανυπόταχτοι, οι ανικανοποίητοι, οι τυχοδιώκτες της ψυχής και τους πνεύματος, οι άνθρωποι που τους σέρνει το πλεόνασμα των δυνάμεών τους, πιο μακριά από τους ορίζοντες και πιο υψηλά από το επίπεδο του πλήθους". ~Γ. ΘΕΟΤΟΚΑΣ ~

    Μιχαλοπούλου - Στάμου Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλα συγχαρητηρια σε οσους βοθησαν εστω και στο ελαχιστο για την υλοποιηση αυτης της ιδεας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα,

    Με μεγάλη μου έκπληξη διεπίστωσα ότι υπάρχει σχετικό ιστολόγιο για το χωριό που έχω περάσει πολλά καλοκαίρια της ζωής μου,όντας ο τόπος που έχει γεννηθεί ο πατέρας μου.
    Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας και συνεχίστε γιατί είναι σπουδαίο να προσπαθήσουμε όλοι να κρατήσουμε στην <>ένα μέρος που λίγοι ξέρουν ότι υπάρχει μιας & φθίνει συνεχώς λόγω των λιγοστών κατοίκων που έχουν απομείνει.

    Με εκτίμηση

    Γιαννόπουλος Νικόλαος Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Το χωριό της δροσιάς και του νερού",έτσι προσωπικά θα το ονόμαζα..Είναι ο τόπος που ο άνθρωπος του σήμερα δεν έχει παρέμβει.Ως αποτέλεσμα έχει παραμείνει η γραφικότητα της Χρυσοπηγής καθώς επίσης είναι ιδιαίτερα έντονο το φυσικό στοιχείο.Θα δεις το πράσινο,τα φυτά,τα δέντρα,τις βρύσες, το ποτάμι και τους ψηλούς τους βράχους.Εδώ θα δεις τους κατοίκους να μιλάνε,να γελάνε, να επικοινωνούν και να διασκεδάζουν στην κεντρική πλατεία του χωριού.Μην περιμένεις να βρεις τα μαγαζιά της πόλης και τις καφετέριες της.Ένα και μοναδικό είναι το καφενείο της κάτω από την πλατεία.Κάτσε εκέι και άκου το νερό που τρέχει..Η καλύτερη ηρεμία και απόδραση από τη ρουτίνα της πόλης.Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το μοναστήρι.Θα ανταμειφθεί ο κόπος σου μέχρι να κατέβεις το βουνό και να το αντικρίσεις.

    ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιστευω πως η Χρυσοπηγη ειναι ενα απο τα πιο γραφικα και ησυχα χωρια που εχω επιστευθει ποτε!! Παντου κυριαρχει το πρασινο και βρυσες με αφθονο τρεχουμενο νερο. Ολοι οι κατοικοι του χωριου ειναι φιλοξενοι και πολυ φιλικοι απεναντι στον επιστεπτη .Τελος το παραδοσιακο καφενειο ''Ο Πλατανος'' αποτελει το στολιδι του χωριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Σποδιάνα, όπως είναι το πραγματικό όνομα του χωριού, είναι κατάλληλη για θερινές διακοπές για όσους προτιμούν το βουνό και την ηρεμία αλλά και για χειμερινές διακοπές αφού το βουνό τον χειμώνα "γιορτάζει", είναι η εποχή του, αν και με πολύ κρύο. Είναι ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Αχαΐας με άγρια φυσική ομορφιά και έντονο γραφικό χαρακτήρα και πιστεύω αυτά πρέπει να τα διατηρήσει με νύχια και με δόντια, θα ήταν ωραίο να υπάρχει κάποια τουριστική ανάπτυξη για να μπορεί να απολαύσει και κάποιος ξένος τις διακοπές που αναφέρω παραπάνω, αλλά με σεβασμό στην γραφική εικόνα του χωριού και στην φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σποδιάνα είναι το όνομα του χωριού που προήλθε όπως και τα τοπωνύμια δηλαδή λόγω κάποιου χαρακτηριστικού της περιοχής, κάποιου γεγονόντος ή οτιδήποτε άλλο που τις περισσότερες φορές χάνετε στο βάθος των χρόνων. Αυτό όμως δεν κάνει το "Χρυσοπηγή" υποδεέστερο επειδή προήλθε από ένα διάταγμα γιατί σήμερα είναι το όνομα του χωριού και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του. Βέβαια οι ονομασίες των οικισμών που άλλαζαν ήταν γιατί ήταν ξένες ή ξένες που έχουν ελληνοποιηθεί τις πιο πολλές φορές και συνήθως τουρκικές λόγω της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά το "Σποδιάνα" κακώς καταργήθηκε ως όνομα του χωριού όχι μόνο γιατί έχει ελληνική ρίζα αλλά ακόμα και να μην είχε, είναι το όνομα που για αιώνες αποκαλούταν και αποκαλείτε και σήμερα πάρα πολύ συχνά το χωριό αυτό.

      Η γνώμη μου μου για το χωριό είναι πως αποτελεί γραφικό οικισμό χτισμένο σε μια πολλή όμορφη περιοχή του Ερυμάνθου. Είναι από τα ομορφότερα μέρη που έχω επισκεφτεί και έχω νιώσει τόσο κοντά στην φύση.

      Διαγραφή