Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Η τεχνολογία άλλαξε τον τρόπο επικοινωνίας μας!

Η τεχνολογία (από το τέχνη και λόγος) είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής της (θεωρητικής) επιστημονικής γνώσης με στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμένου με πρακτικό όφελος...

Πώς η τεχνολογία βοήθησε στην επικοινωνία; Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει κάνει την επικοινωνία απίστευτα γρήγορη και βολική. Είναι απίστευτο να κοιτάξουμε πίσω και να δούμε πόση ευκολότερη επικοινωνία έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια. Τα εργαλεία επικοινωνίας προσφέρουν ένα από τα σημαντικότερα παραδείγματα για το πόσο γρήγορα εξελίχθηκε η τεχνολογία.
Στο παρελθόν, η γραφή μιας επιστολής, η αποστολή φαξ ή η εύρεση ενσύρματου τηλεφώνου ήταν ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσετε από απόσταση με κάποιον. Για να συνδεθείτε με κάποιον στην κοινωνία σήμερα, έχετε πολύ πιοαποτελεσματικές επιλογές στα χέρια σας. Μπορείτε να τους στείλετε ένα μήνυμα στα κοινωνικά μέσα, να τα κειμένου, να συνομιλήσετε μέσω βίντεο, να στείλετε email ή να καλέσετε.


Αυτές οι νέες μέθοδοι μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε επαφή με τους αγαπημένους σας, ειδικά εάν γερνάτε στη θέση σας ή ζείτε μόνοι σας. Η συνομιλία μέσω βίντεο βοηθάει τους φροντιστές να ελέγχουν τους ηλικιωμένους που ενδέχεται να μην χρειάζονται συνεχείς εξετάσεις προσωπικά. Τα κοινωνικά μέσα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε επαφή γενικά,επιτρέποντάς σας να δείτε τι κάνουν οι αγαπημένοι σας μέσω των φωτογραφιών και των ενημερώσεων που δημοσιεύουν.

Μέσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Ποιος δεν έχει ακούσει για το Facebook, το Twitter ή το Skype; Έχουν γίνει νοικοκυριά. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε αυτές τις πλατφόρμες, είναι μέρος της καθημερινής ζωής και δεν θα φύγετε οποιαδήποτε στιγμή σύντομα. Ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας, τα μηνύματα μέσω των κοινωνικών μέσων παραδίδονται σε αυτές τις πλατφόρμες με τον ίδιο ρυθμό και ταχύτητα αν ο παραλήπτης βρίσκεται ακριβώς δίπλα σας ή στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Μπορείτε επίσης να στείλετε φωνητικά μηνύματα μέσω αυτών των πλατφορμών και παρέχεται σε νανοδευτερόλεπτα.
Εφαρμογές Μηνυμάτων
Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα κινητά τηλέφωνα έχει επίσης αλλάξει δραματικά. Εκτός από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για επικοινωνία. Εάν τα κοινωνικά μέσα δεν είναι για σας, το WhatsApp και άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σάς επιτρέπουν να αποστέλλετε γρήγορα την οικογένεια μηνυμάτων και τους φίλους σας και ακόμη και να πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω Wi-Fi.

Μπορείτε να στείλετε μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του τηλεφώνου σας ή να στείλετε μηνύματα SMS μέσω του παρόχου κινητής τηλεφωνίας, αλλά πολλά smartphones έχουν τις δικές τους πλατφόρμες μηνυμάτων που είναι ενσωματωμένες απευθείας στο τηλέφωνο. Στα iPhones της Apple, το iMessage σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε με οποιονδήποτε άλλον που έχει δωρεάν το iPhone χρησιμοποιώντας WiFi ή κινητά δεδομένα. Το iMessage έχει εξελιχθεί όλο και περισσότερο με τα χρόνια. Η αποστολή φωτογραφιών, βίντεο και emojis είναι μόνο τα βασικά στοιχεία με αυτά που μπορείτε να κάνετε και η πλατφόρμα έχει πλέον επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει παιχνίδια, φωνητικές σημειώσεις και διάφορες ενσωματώσεις εφαρμογών για την ταχύτερη αποστολή πληροφοριών.
Οι εφαρμογές μηνυμάτων μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν έχετε φίλους σε άλλες χώρες ή εάν δεν έχετε σχέδιο τηλεφώνου.

Smartwatches
Η επικοινωνία εξελίχθηκε ακόμη και πέρα ​​από τις κινητές συσκευές και τους προσωπικούς υπολογιστές. Τώρα μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα μέσω tablet, βοηθών φωνής, smartwatch και πολλά άλλα. Το smartwatch είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία που καταγράφει όλες σχεδόν τις δυνατότητες των smartphones σε ένα βολικό ρολόι αφής. Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, να παρακολουθείτε τη δραστηριότητά σας, να ρυθμίζετε συναγερμοί και ακόμη και να καλείτε και να στέλνετε κείμενο απευθείας μέσω αυτών των φορητών συσκευών.

Οι Smartwatches μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως τρόπος επικοινωνίας με τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης. Ιατρικές εταιρείες συναγερμού όπως το MobileHelp και το Medical Guardian συνεργάζονται με προγραμματιστές smartwatch ή δημιουργούν ιδιόκτητες τεχνολογίες για να παρέχουν στους ηλικιωμένους την ασφάλεια μιας ιατρικής συναγερμού ακριβώς στον καρπό τους. Αυτά τα ρολόγια περιλαμβάνουν πολλές από τις ίδιες λειτουργίες με ένα τυπικό smartwatch, όπως παρακολούθηση δραστηριότητας και προσωπικά μηνύματα.

Ακόμη και οι κατασκευαστές δημοφιλών smartwatches στην αγορά έξω από την ιατρική βιομηχανία συναγερμού που παρέχουν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να επικοινωνούν γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η Apple Watch Series 4 και οι επακόλουθες εκδόσεις της έχουν ενσωματωμένη ανίχνευση πτώσης, η οποία θα ειδοποιεί αυτόματα την έκτακτη βοήθεια. Εκτός από τις δυνατότητες αυτόματης απόκρισης, η τεχνολογία Apple Watch επιτρέπει επίσης στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις έκτακτης ανάγκης από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου με μη αυτόματο τρόπο. Η εφαρμογή ιατρικής ταυτότητας της Apple της Ιατρικής μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε άτομα που ανταποκρίνονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στις ιατρικές σας καταστάσεις και στις καθορισμένες επαφές έκτακτης ανάγκης.

Η τεχνολογία μας επιτρέπει να επικοινωνούμε άμεσα με ανθρώπους στις γειτονιές μας ή σε όλο τον κόσμο. Αυτή η καινοτομία όχι μόνο μας κρατά συνδεδεμένη, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε ασφαλέστερες και υγιεινότερες ζωές!

Πηγή: aginginplace.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου