Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Γονείς!Πρέπει να είστε παρόντες όσο πιο πολύ μπορείτε στις στιγμές των παιδιών σας..

Η συμβουλή που θα σας δώσω έχει μόνο 3 λέξεις. Να είστε παρόντες.
Σας φαίνεται λίγο ασαφής ; Αν είστε γονείς πρέπει να συγκεντρώνετε την προσοχή σας στα παιδιά σας και να  είστε παρόντες στις περισσότερές τους τις στιγμές. Αν ακολουθήσετε αυτή την συμβουλή τα παιδιά σας θα σας διδάξουν όσα πρέπει να ξέρετε και χρειάζεται να μάθετε σαν γονείς.Το ξέρω πως οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και πως η ζωή μας τρέχει με τρελούς ρυθμούς αλλά πρέπει να προσπαθήσετε. 


Πρέπει να δεσμευτείτε με τα παιδιά σας 100%  και πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως τίποτα άλλο δεν έχει αξία στον κόσμο παραπάνω από τις στιγμές με τα παιδιά σας. Αν θέλετε να  νιώσετε αυτό που έχετε ακούσει να λένε πως από την στιγμή που θα γίνετε γονείς , » η καρδιά σας φεύγει από το σώμα σας και ακολουθεί την καρδιά των παιδιών»  απλά να είστε παρόντες.

Δεν αρκεί να δουλεύετε και να θεωρείτε πως αφού παρέχετε στα παιδιά σας αυτό που χρειάζονται δεν έχετε κάποια άλλη υποχρέωση σαν γονιός.
Σημασία έχει να είστε εκεί σε όσες περισσότερες στιγμές μπορείτε . Είτε είναι σημαντικές είτε πολύ ασήμαντες.

Σημασία έχει να είστε εκεί σε όσες περισσότερες στιγμές μπορείτε . Είτε είναι σημαντικές είτε πολύ ασήμαντες.

Το να είσαι γονιός σημαίνει πως η πρώτη σου προτεραιότητα είναι τα παιδιά σου και δεύτερες είναι όλες οι υπόλοιπες.

Μην ψάχνετε για το πως θα γίνετε καλύτεροι γονείς απλά μην φύγετε ποτέ από το πλευρό των παιδιών σας και προσπαθήστε να είστε κοντά τους όσο πιο πολύ γίνεται,  γιατί δεν θα είναι για πάντα μικρά…

Πηγή: babyradio.gr


1 σχόλιο:

  1. Eξαιρετικό άρθρο, ευχαριστώ που το μοιραστήκατε μαζί μας!
    midimitrios@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή