Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...

Καταρχήν, Ευχόμαστε  όλοι μας να είμαστε  καλά και υγιείς.

Έχουν έρθει κυριολεκτικά τα πάνω – κάτω. Σε οποιονδήποτε και εάν περιέγραφες αυτή την κατάσταση 6 μήνες πριν – θα γελούσε και θα σου έλεγε ότι αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μόνο στις ταινίες γίνονται αυτά!

Ε λοιπόν γίνονται και στον πραγματικό κόσμο. Και βλέπουμε πόσο εύθραυστη είναι η ζωή μας. Ίσως είναι μια καλή "υπενθύμιση" ότι δεν θα πρέπει τελικά να έχουμε τα πάντα δεδομένα!
Αυτή την στιγμή προέχει να περιοριστεί ο ιός και αυτό είναι προτεραιότητα. Θα πρέπει να «μείνουμε μέσα» και να κάνουμε υπομονή. Δεν παίζουμε με αυτό!

Οι επόμενες μέρες, οι επόμενοι επόμενοι μήνες θα είναι ένας χρόνος αβεβαιότητας για κάθε κάθε άνθρωπο, κάθε οικογένεια και κάθε επιχείρηση!

Με όποιον  και εάν  μιλήσεις αυτές τις ημέρες αλλά και με πολλούς άλλους επαγγελματίες, δεν παύει να γυρίζει στο κεφάλι τους το «μετά». 

Τι θα γίνει μετά; Είμαι σίγουρος ότι και εσείς το σκέφτεστε. Τι θα γίνει όταν όλο αυτό τελειώσει; Μπορεί να κρατήσει 2-3 μήνες ακόμα, όμως θα τελειώσει. 

Όλοι σκέφτονται το μετά. Σκέφτονται τις δουλειές τους και σε τι κατάσταση θα είναι η αγορά. Όταν θα περάσουμε από αυτό, και θα περάσουμε από αυτό, ο κόσμος θα είναι διαφορετικός. 

Όταν κάποτε τελειώσει όλη αυτή η ιστορία, σε ποια κατάσταση θα μας βρει; Πώς θα καταφέρουμε όχι μόνο να επιβιώσουμε, αλλά να είμαστε και δυνατοί ψυχολογικά και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, έτσι ώστε όχι μόνο να ξαναχτίσουμε τη ζωή μας!

Μπορεί να  υπάρξει ένα καλό σενάριο που λέει ότι η άνοδος θα είναι αντίστοιχη της πτώσης, σχηματίζοντας το γράμμα V.

Η άποψη μου είναι ότι δεν γίνεται να κρατήσει για μεγάλο διάστημα ..... Η αγορά πρέπει να κινηθεί, να υπάρξει παραγωγή και δημιουργία αλλιώς οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγάλες. 

Γιατί μην ξεχνάμε, ότι και το κράτος για να πληρώνει – από κάπου θα πρέπει να βρίσκει χρήματα! Οπότε το πλήρες "κλείσιμο" της αγοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα δουλέψει. 

Ίσως πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους και τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε οι άλλοι άνθρωποι  να μας αντιμετωπίζουν όταν θα περάσουμε από αυτό και πάμε στην επόμενη μέρα!

Και μην ξεχνάτε - μείνετε σπίτι και μείνετε ασφαλείς! 
 Σε αυτό το στάδιο προέχει να βγούμε από αυτό καλά και υγιείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου